A Tour du Mont Blanc (TMB) a világ egyik legismertebb és legszebb magashegyi körtúrája. 160km hosszú, 3 országot érint (Franciaország, Olaszország,Svájc). Összesen 10 km-es szintemelkedéssel évente kb. 10 ezren járják körbe 2-3000 m közötti magasságokban. 2008. augusztus 18-tól 31-ig mi is ezt tesszük. Útközben, amikor internetközelbe kerülünk - feltöltjük fotóinkat és naplónkat élményeinkről, tapasztalatainkról. Ezzel - mintegy példát mutatva - szeretnénk kedvet csinálni, híveket szerezni egy hazánkban még kevesek által művelt outdoor sporthoz: az ultralight túrázáshoz és egy új, ultralight életszemlélethez.

2008. augusztus 30., szombat

A kör bezárult....

...ma délután Chamonix-ban (Samonyi-nak ejtik) tett kirándulásunkkal. A városközpontban nagy ünneplésbe csöppentünk, habár az egybegyűlt tömeg, újságírók, TV-sek nem minket akartak ünnepelni, hanem az UTMB (Ultra Trail Mont Blanc sponzored by North Face)célba érkező versenyzőit. Nagy büszkeséggel üdvözöltük a 24 óra 21 perces idővel kilencedikként éppen célbaérő miskolci Németh Csabát - ez igen Csaba, gratulálunk! Mi egy kicsit hamarabb indultunk, mint ők, de mi is teljesítettük a távot, amire őszintén szólva büszkék is vagyunk. 15 kg-os hátizsákkal, a mi előéletünket tekintve elégedettek lehetünk: egy köhintés, egy feltört láb nélkül megcsináltuk (enyhe hasmenésünk azonnal elmúlt a jó kis svájci gyógynövényes pálinkától). Néha "kicsit" elfáradtunk, de igazán hasznos volt testileg, lelkileg. Pár kilót fogytunk annak ellenére, hogy igen jókat ettünk (francia sajtok, vörösborok, soroljam?) és a két hét izzadás hegymenetben bármely méregtelenítő kúrát felülmúlt. A napfény, tiszta levegő és forrásvíz jótékony hatásáról nem is beszélve.
Mentálisan? Jóleső érzéssel nyugtáztuk ismét, hogy bármilyen magas csúcs elérhető, ha az ember kitűzi magának a célt, elindul s kitartóan megy előre...
Biztosan sokáig fogjuk még emlegetni ezt a két hetet, mert ez minden volt, csak nem egy hagyományos nyaralás. Otthon még sok érdekességgel, részlettel akarjuk bővíteni az eddigi bejegyzéseket... hiszen itt elsősorban menni kellett és nem írogatni, és terveink is vannak a most megszerzett tapasztalatokkal. Tehát jön a folytatás - örömmel veszünk minden hozzászólást, kérdést az eddigiekkel kapcsolatban.
A következő hasonló blog címünk mi lesz? www.johnmuirtrail.blogspot.com ? www.kilimanjaroclimb.blogspot.com? www.everestbasecamp.blogspot.com? Még alszunk rá néhányat....
Holnap buszozunk Genfbe (vasárnap vonattal furcsa módon nem elérhető), onnan easyjet-tel irány haza. Hétfőtől viszlát újra otthon!

Nincsenek megjegyzések:

Képek