A Tour du Mont Blanc (TMB) a világ egyik legismertebb és legszebb magashegyi körtúrája. 160km hosszú, 3 országot érint (Franciaország, Olaszország,Svájc). Összesen 10 km-es szintemelkedéssel évente kb. 10 ezren járják körbe 2-3000 m közötti magasságokban. 2008. augusztus 18-tól 31-ig mi is ezt tesszük. Útközben, amikor internetközelbe kerülünk - feltöltjük fotóinkat és naplónkat élményeinkről, tapasztalatainkról. Ezzel - mintegy példát mutatva - szeretnénk kedvet csinálni, híveket szerezni egy hazánkban még kevesek által művelt outdoor sporthoz: az ultralight túrázáshoz és egy új, ultralight életszemlélethez.

2008. augusztus 17., vasárnap

Az első erőpróba Ferihegyen

Vasárnapeste indulunk az 1-esről, hát nem semmi. Eszméletlen tömeg, vagy 6-800 ember beszorítva a szobányi méretű check-inbe. Nem is értem, hogy ezt hogy engedheti egy reptéri szabályzat.... Talán egy afrikai vagy kis ázsia ország repterén sem lehet ilyennel találkozni. A külföldi utasok kínjukban nevetgélnek: Unbelievable... mondogatják.
Remljük legalább a gép nem fog sokat késni és elérjük a genfi szállásunkat, mielőtt bezár 1:30-kor a porta. Holnap korán reggel megyünk tovább vonattal a Mont Blanc felé. A Tramway du Mont Blanc kisvonat 2300 m-ig felvisz minket, ahonnan azonnal egy húzós ereszkedéssel kezdünk a Bionassay glecser közvetlen közelében.
Ha ismét wifi közelben leszünk már képekkel is szolgálhatunk majd.
Megyünk, mert kezdődik a beszállítás... Sziasztok!

2 megjegyzés:

sMiCi írta...

Nagyon jó utat sok érdekességet és kitartást, és nem utolsó sorban jó időt kívánunk (mert a hegyek azért hegyek)
Üdv:SMici
http://norut.blogspot.com/

Beró Szilárd Ádám írta...

Sirály a pálya. Én meg azt hittem, hogy a medencémben való döglésnél nincs jobb:) Tévedtem. Akkor mit is kell tennem? Fiatal feleség, aztán jöhet a MB. Még gyúrok rá egy kicsit!
Vigyázzatok magatokra ezen a super "light" túrán. Élvezzétek minden pillanatát!
Puszi: Szilárd

Képek